Taaltaal- en webtipsWebsite

Wat voer ik nu uit?

‘Post ook wanneer je niets te vertellen denkt te hebben.’

Ik druk dit anderen op het hart.

Zij zeggen: we zijn wel bezig met leuke dingen, maar het is nog niet helemaal rond, dan kan ik er toch nog niets over zeggen?Wel dus. Vertel kort wat het ongeveer is, welke thema’s het aanstipt. En verwerk daarin op een subtiele manier welke competenties je daarvoor nodig hebt. Zo laat je zien dat je bezig bent, dat je je expertise uitbreidt. Bovendien blijf je zo in beeld. 

Zelf stap ik ook regelmatig in die valkuil. Ik denk dan niets te posten te hebben.

Ik ben druk genoeg, dat is het niet.

Het is soms lastig om te beoordelen wat oninteressant is, en wat een inkijkje geeft in mijn werk.

Het voelt ook een beetje als aandacht vragen. (Dat is het niet, ik weet het)

Ik geloof erin dat het belangrijk is om te laten zien waar ik mee bezig ben. Ik ga proberen dit vaker te doen. 

Zonder dat het saai wordt. Zonder dat het overkill is. Zonder dat je denkt: heb je haar weer.

Met voorproefjes op komend werk. Met hier en daar een meedenkvraag. Met de mogelijkheid voor jullie om feedback en tips te geven, want samen weten we maar dan alleen. Hopelijk vooral met als eindresultaat dat jullie een beter beeld hebben van mijn werkzaamheden.

Daarom bij deze een eerste editie van: wat voer ik nu uit?

Dit ben ik
Dit ben ik

Zoals jullie wellicht, hoop ik toch, weten ben ik opgeleid tot journalist. Schrijven was altijd mijn droom. En het is erg leuk om die droom uit te zien komen. Stukje bij beetje werd ik een tekstprofessional. Eerst als bijbaan bij de lokale krant, daarna stukken tikken voor het regionale dagblad, filmen voor het jongerenprogramma van de regionale omroep, daarna freelance aan de slag bij landelijke media.

Vervolgens jaren in loondienst met communicatie bezig geweest en me gespecialiseerd in online communicatie. In en buiten loondienst (her)ontwikkelde ik een aantal grotere en kleinere websites. Erg leuk om te doen.

Deze ervaringen heb ik verwerkt in mijn eigen bedrijf, waar ik tekst en online combineer.

Ik heb het nu allemaal goed voor elkaar, dat zeker.

Toch blijven er telkens stukjes droom over. 

  1. Een eigen project uitwerken. Check.
  2. Een boek schrijven. Yes! Check.
  3. Een écht boek schrijven.

Wordt aan gewerkt. Dat is één van de dingen die ik nu aan het doen ben: proefhoofdstukken schrijven van een – denk ik – mooi boek. Een landelijke uitgever heeft de intentie dit uit te brengen, een landelijk magazine wil er ook meer over weten. Het Fonds Bijzondere Journalistieke projecten vond het een interessant plan en gaf me een potje met geld om hier verder aan te werken. Met dank aan het Fonds kan ik me nu grotendeels richten op het boek. 

Dus als je me vraagt: wat voer je op dit moment uit?

Voornamelijk dit: onderzoek, onderzoek, onderzoek. Informatie verzamelen, archieven bezoeken, interviews regelen.

Over een paar weken ga ik aan de schrijf. De eerste hoofdstukken moeten af, zodat ik een vervolgsubsidie kan aanvragen en het verder kan uitwerken, plus hopelijk een daadwerkelijk boekcontract kan tekenen.

Daarvoor moet ik wel eerst overtuigende, interessante en prettig leesbare proefhoofdstukken leveren. Dat is een toch nog wel zenuwslopende klus, want ik doe dit nu voor het eerst. Wish me luck.

Er is dus een klein kansje dat ‘een écht boek schrijven’ over een tijdje ‘check’ erachter heeft staan. We duimen. Als dat zo is, dan is het feest hoor. Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen.

Naast het boekproject heb ik weinig ruimte voor andere klanten.

Hier en daar doe ik een klein socialmediaklusje.

Of werk ik aan mijn rubriek Onderwegverhalen van Reporters Online.

En één dag per week coördineer ik de ondernemersverhalen bij Ondernemersplein.nl. Heel af en toe heb ik tijd om naast het coördineren ook een ondernemersverhaal te schrijven. Zoals dit verhaal over Edvina Erebara.

That’s it. Mijn werkzaamheden van de komende maanden in een notendop.

Wat vond je van deze MvD tekst & advies update? Yay or nay? Heb je vragen, wensen, kritiek, complimenten? 

Laat het me weten op Twitter, Facebook of Instagram. Of mail me, dat mag natuurlijk ook.

Waardeer dit artikel

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan! Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Mijn gekozen donatie € -