Mandy van Dijk schrijft fraai over het leven in een interneringskamp op Urk
Doordat Mandy van Dijk het interneringskamp vanuit alle mogelijke invalshoeken beschrijft, is haar knap geschreven verhaal heel afwisselend.
De auteur heeft een fijne manier van schrijven, waardoor het boek vlot leest. Het is ook goed beeldend beschreven. Je ziet het als een film aan je voorbij trekken. Een stukje onbekende geschiedenis dat het verdient om meer bekendheid te krijgen.
Mandy is een echte verhalenverteller. Ze interviewt net zo makkelijk een campingeigenaar als een jonge slager. En maakt er dan een smakelijk verhaal van.
Ik kwam een leuk artikel van je tegen op de site van de SvdJ (noot van de redactie: Stimuleringsfonds voor de Journalistiek) over Al Jazeera en daar wilde ik je even mee complimenteren.
”Duivelseiland” is een goed geschreven geschiedenisboek met spannende verhalen over ontsnappingen uit een interneringskamp. Mandy van Dijk weet in haar debuut de grote geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog knap te verbinden met de kleine geschiedenis van het eiland Urk.
Mandy schrijft met open vizier. Haar teksten bevatten aanstekelijk enthousiasme en zijn tegelijkertijd ook meeslepend. Zelfs bij de meest saaie onderwerpen is Mandy in staat zich los te weken van de harde inhoud en op creatieve wijze de harde materie te ontstijgen. Creatief waar het kan en kritisch als het moet. Daarmee verstaat Mandy de kunst van het balanceren tussen vorm en inhoud, de ultieme eigenschap voor creatieve schrijvers.