Over

Mandy van Dijk in het groen van nationaal park Dwingelderveld - ze draagt een rood shirt en een zwart colbert

Mandy (1981) schrijft. Voor bedrijven, voor media en voor uitgevers. Soms gaat het om webteksten, soms om persberichten of bijvoorbeeld een brochure of social media post. Andere keren werk ik aan toeristische borden of journalistieke artikelen. En dan weer aan een boek.

Teksten in opdracht en online communicatie

Onder de eerste pijler vallen opdrachtgevers als

Journalistieke opdrachtgevers

Een paar journalistieke opdrachtgevers in mijn portfolio:

Eigen werk

En onder eigen werk vallen projecten als

Voor deze tak ben ik zelfstandig en creatief bezig. Dit kost tijd, maar geeft energie. Het levert alleen relatief weinig op. Gelukkig zijn er de andere pijlers die ervoor zorgen dat ik dit ook kan blijven doen.

Mocht je echter iets van mij geleden hebben dat je waardeerde, zoals de artikelen die gratis te lezen zijn op deze site, en je wilt je waardering laten blijken: dat kan. Onderaan deze pagina staat de optie om een kopje thee te doneren.

Een andere optie om mij te steunen is door mijn boek op deze site te kopen. Dan verdien ik er een paar centen meer aan. En mocht je het leuk vinden, dan kan ik er een krabbel inzetten. Bestellen kan hier

Schrijfdocent

Kinderen uit groep 5 leren samen met Annet van der Kamp in 12 weken een prentenboek (denk aan bijvoorbeeld de boeken van Kikker) tekenen. Maar bij het tekenen van een prentenboek moet je ook nadenken over het verhaal. Over hoofdpersonen, problemen, oplossingen, stijl, aanhalingstekens en een spanningsboog. Dat gedeelte doe ik in 2024 voor de 3e keer. Op 4 verschillende scholen. Bijzonder leuk om te doen. De liefde voor het verhaal overbrengen, dat is toch een cadeautje.

Daarnaast gaf ik in februari en maart 14 workshops creatief brieven schrijven op scholen in Midden-Drenthe. 

Deze pijlers houden mijn professionele leven heel mooi in balans. Het combineert verschillende zaken die ik leuk vind met dingen waar ik goed in ben. Denk dan aan toegankelijk schrijven, tot de kern komen, begrijpelijke teksten maken, verhalen vertellen en kennis doorgeven. Omdat het om verschillende vaardigheden vraagt, is de variatie ook heel prettig. Daar gedij ik bij. En hoe je het ook wendt of keert: ik kan iemand pas goed van dienst zijn als ik zelf goed in de smiezen heb hoe ik gelukkig kan zijn in mijn werk. Zo kan ik het beste leveren aan jou als klant.

Persoonlijk

Als je op zoek bent naar de persoon Mandy van Dijk, dan kan ik je vertellen dat ik sinds eind 2021 in een dorp bij het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld woon, samen met mijn man en zoon. En dat bevalt goed! Daarvoor woonde ik twintig jaar in Zwolle. Eerst alleen, al vrij snel met de eerdergenoemde man en in 2016 kwam de zoon. En ik groeide op in het pittoreske Urk. Alle drie de locaties hebben hun pracht en hun voordelen - en ze hebben een stukje van mijn hart veroverd.

Werken doe ik in een eigen werkkamer, in de bibliotheek, of in een gedeeld kantoor. Wat ik ook heel prettig vind is om met enige regelmaat een dag per week op kantoor van een opdrachtgever te zitten. Dat is gezellig en overlegt makkelijker.

En, héél af en toe, werk ik vanuit de hangmat. Niet vanaf Bali, of iets anders exotisch, maar vanuit mijn tuin in Drenthe. Daar geniet ik van de eekhoorn die door te tuin scharrelt, de buurtpoes die komt buurten, de vlinders die rondfladderen. Aanrader hoor! (Overigens is het - uiteraard, zou ik bijna zeggen - wel een droom van me om een tijd als digitale nomade te werken, bijvoorbeeld vanuit een camper. Wie weet ooit, je moet wat te dromen houden in je leven, toch?)

Huur me in

Je weet nu meer over wie ik ben en wat ik doe. Kan ik je ergens mee helpen? Neem meteen contact op. 

Doneer een kopje thee

Vind je mijn werk waardevol? Doneer dan een kopje koffie. 

Het schrijven van een verhaal kost tijd, geld en expertise. Het onderzoeken van een historisch verhaal duurt lang. Kost geld. Is ook ontzettend leuk, dat ook, zeker weten. Net als het inrichten van een tentoonstelling ook plezier geeft én veel werk kost. Als je mijn werk waardevol vindt, zou je me heel blij maken met een kleine bijdrage. Want van plezier kan ik geen eten kopen.

Doneren kan al vanaf €1,50, da’s behoorlijk goedkoper dan een kopje thee in een restaurant!

Mijn gekozen donatie € -