Over

Over Mandy

Mandy van Dijk in het groen van nationaal park Dwingelderveld - ze draagt een rood shirt en een zwart colbert

Mandy (1981) is journalist, webredacteur/communicatieadviseur en schrijfdocent.

Op goede dagen noem ik mezelf ook nog schrijver, op andere dagen voelt dat gelogen.

Werk

Als je op zoek bent naar iemand die een tekst voor je schrijft dan is het goed om te weten dat ik meer dan twee decennia professioneel schrijf. Journalistieke teksten, websites, toeristische borden, cursussen, persberichten, brochures, ga zo maar door.

Drie (of toch eigenlijk vier) pijlers

Mijn werk bestaat al sinds een jaar of tien uit 3 pijlers: teksten in opdracht en online communicatie, journalistieke verhalen, en eigen werk.

Teksten in opdracht en online communicatie

Onder de eerste pijler vallen opdrachtgevers als

Journalistieke opdrachtgevers

Eigen werk

En onder eigen werk vallen projecten als

Sinds kort kan ik deze pijlers uitbreiden met een 4e pijler:

  • lesgeven in (creatief) schrijven. In eerste instantie op basisscholen, maar vanaf januari zal dat ook aan volwassenen zijn. De cursus creatief schrijven voor beginners start dan bij Scala, Centrum voor de Kunsten.

Persoonlijk

Als je op zoek bent naar de persoon Mandy van Dijk, dan kan ik je vertellen dat ik sinds een jaar in een dorp bij het prachtige Nationaal Park Dwingelderveld woon, samen met mijn man en zoon. Daarvoor woonde ik twintig jaar in Zwolle. Eerst alleen, al vrij snel met de eerdergenoemde man en in 2016 kwam de zoon. En ik groeide op in het pittoreske Urk.

Werken doe ik in een eigen werkkamer, in de bibliotheek, of in een gedeeld kantoor. Wat ik ook heel prettig vind is om met enige regelmaat een dag per week op kantoor van een opdrachtgever te zitten. Dat is gezellig en overlegt soms makkelijker.

En, héél af en toe, werk ik vanuit de hangmat. Niet vanaf Bali, of iets anders exotisch, maar vanuit mijn tuin in Drenthe. Daar geniet ik van de eekhoorn die door te tuin scharrelt, de buurtpoes die komt buurten, de vlinders die rondfladderen. Aanrader hoor!

(Wie weet in de toekomst eens vanaf Bali, want zoals vele anderen droom ik ook van een tijdelijk bestaan als digitale nomade).

Huur me in

Je weet nu meer over wie ik ben en wat ik doe. Kan ik je ergens mee helpen? Neem meteen contact op. 

Lenteheader MvD tekst & adviesBijna twintig jaar geleden studeerde ik af als journalist. Sindsdien werkte ik voor allerlei kranten en tijdschriften, maar ook als redacteur bij uitgeverijen of overheid.

Lees enkele van mijn artikelen hier

Doneer een kopje thee

Als je mijn werk waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan!

Dat geeft mij de gelegenheid om stukken te schrijven die niet gekoppeld zijn aan een opdrachtgever. Onafhankelijke verhalen.

Bijvoorbeeld verhalen die mijn boeken niet halen, maar zeker ook de moeite waard zijn. En andere artikelen, zoals ‘Onderwegverhalen’.

Doneren kan al vanaf €1,50, da’s goedkoper dan een kopje thee in een restaurant!

Mijn gekozen donatie € -

 

Administratie en support van de betalingen op deze site worden verzorgd door:

Reporters Online B.V.
Leidseplein 32 2013 PZ Haarlem
support@reportersonline.nl
Kamer van Koophandel: 65844173
BTW-nummer: NL856284105B01
Telefoon: 0616477336

Voor vragen over betalingen kun je je wenden tot Reporters Online via bovenstaand mailadres. Meer informatie over onze donaties en onze algemene voorwaarden:

https://reportersonline.nl/ro-information/algemene-voorwaarden-reporters-online/