BlogTaal

Bouwen aan communicatie

Foto van Flickr: https://www.flickr.com/photos/soldiersmediacenter/12365964585/

Heb ik iets met de bouw en infra? Ik dacht altijd van niet. Maar ja, mijn vader is scheepstimmerman, mijn broer is civiel technicus, mijn zwager werkvoorbereider. Wellicht heb ik toch een tik van de bouwmolen gekregen.

Want al een decennium geleden ging ik aan de slag als zzp’er en ontwierp de menustructuur voor de website voor een opleidingsbedrijf in de bouw, en later een online communicatieplan voor een leerwerkbedrijf in de infra. Schreef alle teksten voor het opleidingsbedrijf. Week een aantal jaar uit naar het onderwerp ondernemers, maar vulde daarna de site van een groot installatiebedrijf.

En het afgelopen jaar was en ben ik actief als online communicatieadviseur voor het wervingsproject Bouw en Infra vakkrachten. We ontwikkelen campagnes voor de werving en behoud van bouw- en infrapersoneel. Denk aan jongeren, maar ook switchers en herintreders. En ik ben daarbij verantwoordelijk voor de online kant: digitale nieuwsbrieven, de website Jijgaathetmaken.nl en de (herinrichting en vulling van) de website Bouweninfravakkrachten.nl, maar ook sociale media zoals de LinkedInpagina’s. Ondertussen leer ik bijzonder veel over wat er in de bouw en infra gebeurt, welke functies er zijn en wie nu precies wat doet. Fascinerend.

Volgende week start ik als freelance communicatieadviseur bij nog een ander bouwbedrijf. Een die snel groeit en de communicatiekant wil professionaliseren. Ik heb er zin in!

Heb jij ook een (online) communicatievraag? Ik heb vanaf 1 januari weer wat ruimte in mijn werkweek en kan wellicht een handje helpen. Neem gerust contact met me op.